Hjertestarteren sidder placeret på væggen til højre for indgangen til forsamlingshuset.
Her hænger den beskyttet mod vind og vejr, men tilgængelig 24/7 for alle.
Vi håber ikke den kommer i brug, men det er dejligt at vide at den er der, hvis der skulle blive brug for en.
Nederst på siden kan du se en video hvordan man anvender en hjertestarter og giver hjerte-lungeredning. 

Det er en god ide at hente TrygFondens Hjertestart-app

Denne Hjertestart app er udviklet af TrygFonden. Via kortet kan du til enhver tid se, hvor den nærmeste hjertestarter er placeret. Det samme kan de sundhedsfaglige medarbejdere, når du ringer 1-1-2, så førstehjælpere kan guides til nærmeste hjertestarter, hvis den er tæt på.

I en akut nødsituation er det vigtigste altid at ringe 1-1-2 frem for at lede efter en hjertestarter via en mobil app. Via 1-1-2 kommer du direkte i kontakt med en sundhedsfaglig medarbejder, som kan guide dig i hjertelungeredning.

Hvert år får omkring 3.500 mennesker i Danmark hjertestop uden for hospitalet. I dag overlever knap 10 procent. Med hjertelungeredning og hurtig hjertestart anslås det, at langt flere danskere vil kunne overleve et hjertestop.

Find oplysninger på hjertestarter.dk og læs meget mere

112 -app

Er du eller andre ude for et uheld og har brug for hjælp, men ved du ikke præcist, hvor du er, kan 112-app’en hjælpe dig. Hvis du ringer op via app’en medsender den dine præcise koordinater til alarmcentralen, der har nemmere ved at få hjælpen hurtigt frem. Det kan i sidste ende redde menneskeliv.

Når du ringer til alarmcentralen via 112-app’en, sender den automatisk dine GPS-koordinater. Så ved politi, ambulance og brandvæsen hvor du er, og du kan få hjælp hurtigere.

Du kan hente den her: http://www.112app.dk 

Alle kan bruge en hjertestarter. Det er nemt, og når du har trykket på startknappen, fortæller hjertestarteren dig præcis, hvad du skal gøre. Lær hvordan i denne video.

Hvis en person falder om og ikke trækker vejret normalt, er det vigtigt, at du ved, hvordan du skal handle. Her kan hjerte-lungeredning gøre en afgørende forskel. Se her, hvordan du genkender og hjælper en person med hjertestop.